Inklaringskosten

Inklaringskosten zijn de kosten die de douane of het post- of koeriersbedrijf rekent voor het afhandelen van de inklaring van geimporteerde goederen. Deze kosten bestaan onder andere uit de douaneaangifte van de goederen, het voorschieten van de verschuldigde douanerechten, BTW en andere heffingen, opslagkosten en de administratieve afhandeling.

In de onderstaande tabel staat een overzicht van de kosten die de verschillende vervoerders rekenen voor de douaneinklaring.

Postbedrijf Standaard EMS
PostNL1 € 13,00 € 17,50
UPS Min. € 10,502

1PostNL verzorgt de inklaring van verzendingen die verstuurd zijn via post- of koeriersbedrijven die in Nederland geen eigen bezorgdienst hebben, zoals USPS (US Postal Service)

2UPS rekent een "voorschotprovisie" voor de douaneinklaring. Het te betalen bedrag is minimaal € 10,50 of 2,5% van de waarde van het voorgeschoten bedrag. Het voorgeschoten bedrag bestaat uit de BTW, invoerrechten en eventuele andere administratieve kosten. Voorbeeld: u heeft goederen ingevoerd waarover u € 500,- aan BTW en invoerrechten moet betalen. Het voorschotprovisiebedrag wordt dan € 500 x 2,5% = € 12,50